home   overzicht   nieuws   aanbieding   contact
 
 
 

EMS en EMP
lengtemeet- en opduwsystemen

Op de Techni-Show 2012 werd het EMS-EMP meetsysteem gedemonstreerd. Dit universele meetsysteem kan worden gemonteerd als lengtemeet- of opduwsysteem achter praktisch iedere machine waar de aan- of afvoerlengte gemeten moet worden (zaagmachines, ponsmachines, boormachines enz.).

Basis is een aluminium of stalen profiel voorzien van een lineairgeleiding met tandheugel. De robuuste meetwagen wordt aangedreven door een AC-servomotor met een houdkracht van 200 kg. snelheid tot 40m/min. Het systeem beschikt over een duidelijk afleesbaar, touch-screen kleurenscherm met programmeermogelijkheden voor enkelvoudige lengtemeting (standaard aanslagsysteem), zaaglijsten of opduwfunctie. Deze laatste kan aan de machine worden gekoppeld zodat er een volautomatische cyclus ontstaat. Verder is de besturing voorzien een vrijloop- en meettongfunctie. Het is een onderhoudsarm, betrouwbaar en gebruiksvriendelijk systeem.

Het systeem is leverbaar compleet met rollenbaan, kan worden gemonteerd op bestaande rollenbanen en als vervanging voor oudere defecte besturingen. In dat geval wordt de motor en de besturing vervangen en eventueel de machinekoppeling opnieuw tot stand gebracht.

 
_Bandzaagbladen.....
_Doornbuigmachines............
_Pijpenbuigmachines...........
_Pijpuitslijpers.....................
_Profielwalsen
_Verhuur........
_Zaagmachines.....................
_Meet- en opduwsystemen
_Overige machines...............
_Gebruikte machines............
_Toebehoren.........................
_Service en onderhoud....